Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
16 Postów
Marlena mm
(mrau)
Wiking
Badaie krwi na obecność przeciwciał jest niezbędne żeby podróżować do Norwegi,nie trzeba czekać 4 m-cy -można wyjechać zaraz po otrzymaniu wyniku.Odrobaczyć trzeba (echinococcose) na 10 dni przed wyjazdem do Norwegi i w ciągu 7 dni po przyjeździe.Odradzam podróż bez tych badań bo w razie wpadki albo będą duże koszta kwarantanny,albo zwierzaka uśpią.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
widzę że to jeden z najbardziej zawiłych tematów na forum , dlatego osobiście polecam przewieźć kota w worku -- ktoś kiedyś powiedział-- nie kupuj kota w worku-- ale jeśli sami go tam włożymy to wiemy że kot znajduje się w tym właśnie worku, worki mogą być różne w zależności od rozmiarów kota , najlepiej nadaje się do tego rodzaju worek lniany,zamszowy, czy płócienny -- odradzam korzystania z worków nylonowych czy papierowych , ponieważ grozi to utratą kota -- próbowałem tej metody i jest nie dobra , zwłaszcza podczas deszczu jak kot siedzi w torbie papierowej to torba potrafi rozmoknąć i uwolnić zwierzę na powierzchnię , a tego raczej chcielibyśmy uniknąć.

polecam worki materiałowe gdzie kot ma dużą możliwość ruchu , może załatwić swoją potrzebę w takim worku , no i ma możliwość swobodnego oddychania przez okres np. od Krakowa do Oslo , jest to najbardziej rozpowszechniona metoda na świecie, używana także przez dzikie ludy Afrykańskie do transportu nie kiedy całych rodzin --- w razie potrzeby proszę o kontakt na priv. ponieważ mogę odsprzedać takie typu worki (ilość sztuk ograniczona ) dla pierwszych 2 klientów sznurek do wiązania gratis wraz z instrukcją obsługi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów

(karolina23)
Wiking
HEHEHE NIEZLE CO NAPISALES PANIE POWIATOWY ALE JA SWOJEGO KOTKA PRZYWIOZLAM W KOSZYCZKU I NA GRANICY NIKT SIE NIE DOCZEPIL ZARYZYKOWALAMpp
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
to dobrze --- no widzisz karolina23 , każdy ma tam swoje sposoby , ja preferuję worek lniany -- nawet jestem za legalizacją worków lnianych dla kota , i należę do Związku Worka Lniano/płóciennego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...moi drodzy (oby nie parafianie!)

dajcie juz spokoj temu biednemu zwierzatku!

przeciez jesli ten kot to przeczyta,to odejdzie mu ochota na jakiekolwiek podroze...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
każdy by chciał mieć swojego kota w Norge -- worki na kota jedynym rozwiązaniem dla świata
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
co za okropni ludzie ...jak sie czyta Wsze pomocne "rady" to az slabo sie robi. tez bede wyjezdzala z kotem no ale tutaj o rade pytac nie bede.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
zeby nie ostygl bracie piracie ,od tak dla zasady zeby powiedziec kotletowi ze zbytnio sie ciagnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok